Приймати документи на реєстрацію прав на нерухомість зможуть центри адмінпослуг
31 березня 2015 17:06 Суспільство
Приймати документи на реєстрацію прав на нерухомість зможуть центри адмінпослуг Функції по прийому документів у сфері реєстрації прав на нерухоме майно будуть передані органам місцевого самоврядування, адміністраторам центрів адміністративних послуг, нотаріусам.

Про це сьогодні, 31 березня, повідомив начальник реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Олег Дробот.

За його словами, Президент України Петро Порошенко має підписати відповідне розпорядження з дня на день. Олег Дробот зазначив, що це розширить кількість пунктів прийому документів і дасть можливість заявникам самим вибирати більш зручний для них спосіб подачі документів, залежно від місця проживання. Так, наприклад, сьогодні в Харкові діє одна реєстраційна служба, а нотаріусів - понад 400 осіб.

Крім того, нотаріусам передали функцію з реєстрації прав користування землями сільськогосподарського призначення. Вже сьогодні в областях, які стикаються з необхідністю реєстрації десятків тисяч договорів оренди землі, можна оформляти необхідні документи у нотаріуса.

Контролювати роботу приватних і державних нотаріусів у сферах реєстрації прав на нерухомість і користування землями сільгосппризначення буде Міністерство юстиції України. Громадянин зможе звернутися зі скаргою до Мін'юсту, і буде призначена перевірка, в результаті чого дії нотаріуса можуть бути оскаржені в суді, і він буде позбавлений права займатися нотаріальною діяльністю.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини