Президент відкрив органний зал Харківської філармонії
19 серпня 2016 15:48 Культура
Президент відкрив органний зал Харківської філармонії Відкриття нового органного залу Харківської філармонії відбулося сьогодні, 19 серпня, в Харкові.

У церемонії відкриття взяв участь Президент України Петро Порошенко в рамках своєї робочої поїздки до Харкова.

Звертаючись до присутніх зі сцени філармонії, він зазначив, що завершення будівництва органного залу харків'яни чекали багато років.

«Сьогодні свято, яке стало можливим завдяки багатьом людям. Мені приємно, що сьогодні акустика в цьому залі, можливо, найкраща в Європі. Ця подія підтверджує високе звання Харкова як столиці мистецтва», - сказав Петро Порошенко.

Він також пообіцяв, що реконструкція філармонії обов'язково завершиться, і в Харків приїжджатиме ще більше гостей.

Також Президент зазначив, що сподівається, що оркестр філармонії буде продовжувати свою традицію і незабаром виступить на одній зі станцій метрополітену, як це було в 2009 році.

Під час церемонії відкриття артисти філармонії дали невеличкий концерт. Зокрема, оркестр філармонії під керуванням головного диригента Юрія Янка виконав «Українську фантазію» Миколи Стецюна, увертюру з опери «Тангейзер» Ріхарда Вагнера, філармонічний хор і солісти виконали українські народні пісні. Також оркестр філармонії виконав музичний твір «Мелодія» видатного українського композитора Мирослава Скорика. Диригував оркестром сам автор.

Зазначимо, органний зал будувався близько 10 років. Сам орган харків'яни почують вже в листопаді. 5 вересня в Харків приїдуть німецькі фахівці, які будуть його налаштовувати. Наступним етапом реконструкції Харківської філармонії стане будівництво великої зали. Його планують відкрити в 2019 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини