Представники GIZ відвідали університет міського господарства
30 травня 2019 15:34 Співробітництво з міжнародними організаціями
Представники GIZ відвідали університет міського господарства Представники Німецької федеральної компанії «GIZ» сьогодні, 30 травня, відвідали Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова.

Вперше з офіційним візитом до Харкова приїхав координатор сектора енергоефективності, директор проекту «Реформи в сфері енргоеффектівності в Україні» німецької федеральної компанії GIZ Джордж Крістодореску. Разом з колегами він відвідав лабораторії вишу і зустрівся з ректором ХНУМГ Володимиром Бабаєвим.

Джордж Крістодореску повідомив, що GIZ обговорювала з віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком необхідність співпраці з українськими університетами в частині підготовки енергоаудиторів.

«Фонд енергоефективності працює, і кошти, щоб впроваджувати енергоефективні заходи, будуть. Але важлива якість проведення енергоаудитів. Саме тому ми уважно придивляємося до вашого і декількох інших університетів, щоб спільно розробляти навчальні програми. Крім того, ми хочемо вибрати з українських університетів три партнери, на основі яких будемо створювати інноваційні хаби. Після того, що я побачив у вашому університеті, з'явилося відчуття, що така співпраця буде успішною», - сказав Джордж Крістодореску.

Володимир Бабаєв повідомив, що у виші здійснюється підготовка за 40 спеціальностями. Університет випустив 30 енергоаудиторів і підвищує кваліфікацію викладачів, які працюють в цьому напрямку. Крім того, виш займається рецензією проектів з енергозбереження, які готують об'єднані територіальні громади в Харківській області. А в вузівському Центрі трансферу технологій «Мегаполіс» студенти та викладачі працюють над реальними проектами з проектування житлових будинків, у тому числі для Берліна.

«Міська влада нам допомагає. Я завжди кажу, що наш університет - одна з структур міста Харкова. Ми працюємо для населених пунктів. Для нас важлива підготовка енергоаудиторів, енергоменеджерів на високому рівні», - зазначив Володимир Бабаєв.

Ректор університету подякував представникам GIZ за візит і зазначив, що сподівається на подальшу співпрацю з компанією.

Після цього представники GIZ зустрілися з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини