Працівники реформованого «Міськелектротрансу» збережуть свої зарплати і пільги
29 липня 2011 14:41
Працівники реформованого «Міськелектротрансу» збережуть свої зарплати і пільги Співробітники ХКП «Міськелектротранс» після його реформування збережуть свої зарплати й пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це сьогодні під час зустрічі з трудовим колективом третього тролейбусного депо ХКП «Міськелектротранс» повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради Сергій Дульфан.
«На момент переведення співробітників «Міськелектротрансу» на нове підприємство трудові відносини з одним підприємством закінчаться і почнуться трудові відносини з другим підприємством, як це передбачено Кодексом законів про працю. Під час переведення з вами проведуть повний фінансовий розрахунок на старому підприємстві. Ви отримаєте всю зарплату, а також компенсацію за невикористану відпустку. За бажанням відпустку можна буде перевести на нове місце роботи. Також буде збережено всі умови трудового договору», - повідомив директор департаменту.
Також він відзначив, що з 15 серпня рішенням Фонду комунального майна територія, рухомий склад, будівлі «Міськелектротрансу» перейдуть на баланс нових комунальних підприємств - двох тролейбусних і двох трамвайних депо.
Як підкреслив директор Департаменту транспорту і зв'язку Сергій Дульфан, реорганізація «Міськелектротрансу» проводиться для того, щоб дати змогу новим експлуатаційним підприємствам самостійно вести господарсько-фінансову діяльність і розпоряджатися коштами, які вони заробляють.
«Місто створило всі передумови для ефективної роботи: піднято тариф на проїзд, закуплено новий рухомий склад. У міської влади є велике бажання ті кошти, які раніше йшли на латання дірок через незадовільну господарську діяльність підприємства, направляти на розвиток його основних фондів. Крім того, місто бере на себе зобов'язання, як і раніше, інвестувати кошти в новостворені підприємства», - зазначив директор департаменту.
Він нагадав, що на останній сесії Харківської міськради було виділено 9 млн грн на виплату зарплати з компенсаціями працівникам «Міськелектротрансу» під час переведення на нове місце роботи і на підтримку нових підприємств на першому етапі їхнього існування.
«Але ви теж повинні йти нам назустріч, намагаючись працювати максимально ефективно. З новим рухомим складом у вас зменшаться витрати на ремонт, зменшиться час простою. Тобто створюються всі умови для успішної господарської діяльності», - підкреслив директор департаменту.
Щоб роз'яснити мету і завдання реформування «Міськелектротрансу», Сергій Дульфан має намір провести кілька зустрічей з трудовими колективами кожного депо. Дві зустрічі вже відбулися в Жовтневому трамвайному депо, по одній - у другому і третьому тролейбусних депо.
Нагадаємо, що, у зв'язку з реформуванням ХКП «Міськелектротранс», рішеннями сесії Харківської міськради в місті створено п'ять комунальних підприємств - «Салтівське трамвайне депо», «Жовтневе трамвайне депо» «2-ге тролейбусне депо», «3-тє тролейбусне депо» і «Міськелектротранссервіс».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини