Понад тисячу громадян отримали допомогу у Центрі реінтеграції для бездомних людей
07 серпня 2019 16:34 Суспільство
Понад тисячу громадян отримали допомогу у Центрі реінтеграції для бездомних людей Більше тисячі громадян отримали послуги соціального характеру в Центрі реінтеграції бездомних осіб з початку 2019 року.

Про це сьогодні, 7 серпня, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту і охорони здоров’я Харківської міської ради повідомила директор Департаменту праці та соціальної плітики Лариса Болгова.

За її словами, з початку року у Харькові було проведено 27 рейдів соціального патрулювання, під час яких на вулицях міста виявлено 26 бездомних осіб. Всі вони були спрямовані до Центру реінтеграції бездомних осіб, де отримали послуги соціального характеру.

Загалом за перше півріччя 2019 року до закладу по допомогу звернулися 1 тис. 39 осіб.

Нагадаємо, в Центрі реінтеграції для бездомних осіб люди, що опинилися в складних життєвих обставинах, можуть отримати послуги медичного та соціального характеру, їм допоможуть відновити документи, оформити допомогу, а також знайти рідних. У разі необхідності з постояльцями центру працює психолог.

У закладі є відділення реінтеграції бездомних та відділення соціальної адаптації людей, які вийшли з місць позбавлення волі. На двох поверхах центру розташовані кімнати для ночівлі для чоловіків, для жінок і для людей з обмеженими можливостями. Одночасно можуть отримувати соціальні послуги до 165 осіб. Люди, які з різних причин залишилися без житла, можуть ночувати в притулку необмежену кількість часу. Колишні в'язні можуть жити в центрі до трьох місяців, поки не налагодять соціальні зв'язки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини