Понад 700 мільйонів гривень сплатили до місцевого бюджету великі підприємства Харкова
13 листопада 2014 11:48 Економіка
Понад 700 мільйонів гривень сплатили до місцевого бюджету великі підприємства Харкова Великі підприємства і установи Харкова за січень-жовтень 2014 року сплатили до місцевого бюджету понад 700 млн грн податків.
Це на 7% перевищує запланований на цей період показник. Про це повідомила начальник Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників податків у місті Харкові Галина Феденко. За її словами, додатково до місцевого бюджету надійшло понад 44 млн грн. Найбільш вагомим джерелом наповнення місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. За десять місяців поточного року було сплачено майже 580 млн грн цього податку, що на 28 млн грн більше, ніж планувалося.
 
Як зазначила начальник інспекції, рівень надходження податку з доходів фізичних осіб безпосередньо залежить від рівня та своєчасної виплати заробітної плати, тому працівники інспекції приділяють цим питанням особливу увагу. Так, з керівниками та власниками підприємств проводяться зустрічі та круглі столи, на яких обговорюються питання своєчасної виплати зарплати та підвищення її до рівня середньогалузевої і середньої по регіону. В результаті проведення таких заходів підприємства, які перебувають на обліку в інспекції, погасили заборгованість по зарплаті на суму понад 40 млн грн і заборгованість з податку на доходи фізичних осіб на суму близько 15 млн грн. 

Довідка. В Спеціалізованій податковій інспекції обслуговуються близько 170 платників податків Харкова та області, серед яких - «Турбоатом», «Харківські теплові мережі», ТЕЦ-5, «Харківобленерго», «Електроважмаш», Південна залізниця, «Укрспецвагон», «Євроцемент-Україна».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини