По «Країні дитинства» подорожували діти Жовтневого району
04 червня 2013 11:46
По «Країні дитинства» подорожували діти Жовтневого району Заходи, присвячені Міжнародному дню захисту дітей, пройшли 1 червня у Жовтневому районі, на базі Харківського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Свято було організовано центром для 50 дітей, які знаходяться на обліку в міській службі у справах дітей. Також у заходах взяли участь юні жителі мікрорайону Власенко, на території якого розташований центр.

З початком літніх канікул та Днем захисту дітей присутніх привітали директор Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради Лариса Болгова, заступник директора Департаменту - начальник управління служб у справах дітей Олександр Малько, заступник голови Адміністрації Жовтневого району Наталя Гончар.

«Дозвольте привітати всіх з сьогоднішнім святом і передати найщиріші вітання та найкращі побажання від Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Міська влада робить все, щоб ви могли вирости здоровими, щасливими і розумними, вам необхідно тільки трохи постаратися і докласти для цього власні сили», - зазначила у вітальному слові Лариса Болгова.

На святі для дітей було організовано квест «По країні дитинства». Дітлахів, які розбилися на три команди - «Смішарики», «Зорепад» і «Дружні хлопці», очікували випробування на шести станціях. Так, на станції «Художня» вони навчилися робити літній батик з природного матеріалу, на «Саморобкіно» - букети троянд із серветок, на станції «Дружба» плели браслети для друзів, а на «Пісенній» - демонстрували музичні здібності. Перевіряла знання дітей про гігієну та основи здорового способу життя станція «Здоровляндія», а найактивнішою стала «Спортивна». Додаткові бали команди могли заробити, взявши участь у «Цукерковому марафоні», зібравши заховані по території центру цукерки. На всіх станціях і на шляху дітям допомагали волонтери Харківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді «Довіра», волонтери громадських організацій «Благо» та «Соціальний Всесвіт», які і придумали всі випробування на станціях.

Також в ході квесту дітям вручили запрошення на святковий захід в парк ім. Сафарова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини