Південну залізницю очікують реформи і приватні інвестиції
10 липня 2014 17:19
Південну залізницю очікують реформи і приватні інвестиції Південну залізницю, як і інші дороги України, чекають реформи і модернізація. Про це сьогодні, 10 липня, в ході відеоконференції, присвяченої реформуванню залізничних перевезень, повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Корнієнко. Відеоконференція пройшла між Києвом, Львовом, Дніпропетровськом, Одесою та Харковом.

За словами Володимира Корнієнка, 25 червня Кабінет Міністрів прийняв постанову, відповідно до якої ДАЗТ «Укрзалізниця» перетворена в публічне акціонерне товариство «Українська залізниця». За словами заступника міністра, процес перетворення державного підприємства у приватне буде довгим, але позитивно вплине на модернізацію української залізниці, підвищивши рівень її конкурентоспроможності та якість надаваних послуг.

Заступник міністра підкреслив, що з перетворенням української залізниці в ПАТ будуть залучені приватні інвестиції. Вже зараз половина українських вагонів належить приватним структурам, а після того, як підприємці почнуть вкладати гроші в перспективну галузь, застарілі потяги можна буде замінити повністю. Крім того, тепер залізниця зможе здавати своє майно в оренду, що сприятиме збільшенню доходів і зарплат залізничників.

У свою чергу в.о. головного інженера Південної залізниці Володимир Фомазов зазначив, що акціонерна форма власності залізниці дозволить створити в Україні швидкісний рух, подібний руху в європейських країнах. У той же час він підкреслив, що власних коштів для цього у підприємства не вистачає, а рівень старіння деяких вагонів наближається до 80-90%, тому залізниця в Харкові, як і в інших містах, потребує нових капіталовкладень.

Зазначимо, що перехід ДАЗТ «Укрзалізниця» в публічне акціонерне товариство тільки початий. Спочатку проведуть інвентаризацію майна підприємств та господарських товариств залізничної галузі, а пізніше - його незалежну оцінку. Після створення ПАТ державі належить 51% акцій підприємства.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини