Підприємства Харкова переходять на систему електронних закупівель
10 листопада 2016 15:27 Економіка
Підприємства Харкова переходять на систему електронних закупівель Тренінг для представників підприємств, установ і організацій Харкова зі здійснення електронних закупівель пройшов сьогодні, 9 листопада, в сесійній залі міськради.

Як повідомив заступник керуючого справами виконавчого комітету Харківської міської ради Сергій Захаревич, оскільки з 1 серпня всі держзакупівлі здійснюються через електронну систему «Prozorro», для всіх розпорядників коштів проходить низка теоретичних і практичних семінарів, де вони вчаться працювати на майданчиках системи в онлайн-режимі. Вже пройшло понад 10 таких семінарів.

Нинішні тренінги - дводенні і проводяться для підприємств і організацій міста, які використовують у своїй роботі електронні закупівлі. Таку консультативну допомогу отримають близько 500 представників підприємств.

Як зазначила начальник управління координації державних закупівель та цінового моніторингу Департаменту економіки та комунального майна Анна Севастьянова, такі тренінги допомагають дізнатися корисну інформацію, що стосується проведення тендерів, планування закупівель, розміщення оголошень, також люди отримують інформацію з технічних питань. В цілому управління постійно надає консультативну допомогу розпорядникам коштів, які здійснюють електронні закупівлі і потребують такої допомоги.

Нагадаємо, що з 1 серпня через електронну систему «Prozorro» відбуваються всі держзакупівлі. З 1 квітня на систему перейшли виконавчі органи Харківської міської ради, а також комунальні підприємства-монополісти. Серед них - «Харківводоканал», «Харківський метрополітен», «Харківські теплові мережі».

В системі «Prozorro» - вісім акредитованих майданчиків, і інформацію можна розмістити на будь-якому з них. Цілі переходу на нову систему - прозорість процедури, коли кожен може спостерігати за закупівлями онлайн; підвищення конкурентності, завдяки чому збільшується довіра бізнесу; зростання професіоналізму замовників; просування реформ в Україні та міжнародне співробітництво.

Система «Prozorro» перемогла в престижній міжнародній премії в сфері закупівель «World Procurement Awards 2016», а Україна, завдяки цій реформі, завоювала право провести у себе в 2017 році міжнародний форум, присвячений публічним закупівлям, - «PRIMO».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини