Підприємства Харкова готуються до роботи під час тривалих відключень світла
18 листопада 2022 10:46 Економіка
Підприємства Харкова готуються до роботи під час тривалих відключень світла Підприємства торгівлі, ринки, автозаправні станції та аптеки міста Харкова купують генератори, джерела автономного резервного живлення та інше обладнання, необхідне для безперебійної роботи у разі тривалого відключення електропостачання.

Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг і споживчого ринку, станом на сьогодні до тривалої відсутності електроенергії готові близько 66% продовольчих магазинів та 37% аптек. У разі нетривалих відключень (2-4 години) більшість магазинів та аптек продовжуватимуть обслуговувати покупців навіть без наявності генераторів протягом світлового дня. Також у світлий час доби працюватимуть усі 39 ринків міста. 

Для безперебійного забезпечення харків’ян паливом власники АЗС також обладнують об’єкти генераторами. Наразі до роботи під час відключень готові близько 48% АЗС, серед яких такі мережі, як «Окко», «WOG», «БРСМ-Нафта», «SOCAR», «OVIS», «SHELL» та ін. 

За інформацією департаменту, значна частина магазинів, які ще не забезпечені обладнанням з автономним резервним живленням, укладають договори на поставку зазначеного обладнання та його встановлення в найкоротші терміни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини