Переможці Бюджету участі створили в Харкові кілька муралів
12 вересня 2019 09:43 Культура
Переможці Бюджету участі створили в Харкові кілька муралів Харківські художники, проєкти яких стали переможцями в рамках Бюджету участі, створили в місті чотири мурали.

Як повідомив Олег Мазуренко, директор ТОВ НВП «Приск», що займається встановленням муралів, на конкурс Громадського бюджету було подано безліч ініціатив прикрасити фасади харківський будинків, але кращими були визнані тільки шість. Частина з них вже реалізована. Зокрема, мурал, присвячений композитору Ісааку Дунаєвському, в серпні створили на фасаді житлового будинку по вул. Москалівській, 36. Також кілька днів тому група харківських художників завершила створення арт-об'єкта під назвою «Дівчина в пісках» на фасаді будинку по вул. Воробйова, 15/16.

«На торці будинку за адресою вул. Маяковського, 11 створили мурал «Старий і море», в роботі над яким застосовувалася технологія пінополістиролу. Саму картину виготовили в цеху, після чого привезли на місце і вже частинами змонтували на будівлі. І ще на вул. Клочківській, 234/2 з'явився розпис в жанрі абстракції, який називається «В майбутнє», - повідомив Олег Мазуренко.

Як зазначив директор підприємства, перш ніж художники приступають до створення картини, фасади цих будівель комунальники упорядковують - реставрують і фарбують.

За його словами, найближчим часом в місті з'являться ще два мурали, які прикрасять будинки по пров. Троїцькому, 2 та пр. Московському, 15.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини