Паспортизація пам'яток і пішохідні вулиці: в місті обговорили Стратегію розвитку Харкова
22 липня 2016 10:46 Місто
Паспортизація пам'яток і пішохідні вулиці: в місті обговорили Стратегію розвитку Харкова Круглий стіл «Розробка Стратегії розвитку Харкова до 2020 року: містобудування, архітектура і енергоефективність» пройшов 21 липня у Харківському національному університеті будівництва і архітектури.

У ньому взяли участь головний архітектор міста Сергій Чечельницький, ректор університету Юрій Шкодовський, вчені, громадські діячі.

У числі інших були пропозиції провести паспортизацію всіх пам'ятників архітектури і заборонити розміщувати рекламу на історичних будівлях. Крім того, представники громадської організації «Свободу пішоходу!» виступили з ідеєю зробити вул. Квітки-Основ'яненка пішохідною. Цю ідею раніше в Харкові вже обговорювали.

«У Харкові найкращим місцем для створення пішохідної зони є центральна частина міста, яка охоплює пл. Конституції, вул. Квітки-Основ'яненка, верхню частину вул. Університетської, Університетську гірку, Покровський сквер. Це історична частина міста, де колись знаходилася перша Харківська фортеця і з якої починався Харків. Зараз тут розташована велика кількість архітектурно-історичних пам'яток і визначних пам'яток, у т. ч. загальнодержавного значення (Успенський собор, Свято-Покровський монастир, комплекс університетських приміщень). Ця територія повинна отримати спеціальний статус і використовуватися як пішохідна туристична зона, вільна від транспорту і міського шуму», - зазначив голова організації Віктор Козоріз.

Сергій Чечельницький зазначив, що міська влада відкрита для пропозицій. За його словами, вигляд міста змінюється, воно розвивається. Підтвердженням тому служить реконструкція зоопарку та саду Шевченка, які проходять у Харкові.

Більш детально з розробкою Стратегії розвитку Харкова до 2020 року можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини