Пам'ятник Макаренкові переїжджає з Сумської на територію «ФЕДу»
24 жовтня 2011 16:15
Пам'ятник Макаренкові переїжджає з Сумської на територію «ФЕДу» Пам'ятник видатному педагогу Антонові Макаренку сьогодні, 24 жовтня, почали переносити з вул. Сумської на територію заводу «ФЕД».

Зараз пам'ятник, що розташовувався напроти центрального входу до ЦПКіВ ім. Горького, демонтували, розібрали на частини і готують до перевезення.
Дозвіл на перенесення видала Державна служба з питань національної культурної спадщини. Перенесенням пам'ятника займається спеціалізоване комунальне підприємство «Харківзеленбуд».
Як повідомив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, з такою ініціативою виступило керівництво державного підприємства «Харківський машинобудівний завод «ФЕД».
Там уже підготували місце для пам'ятника: між адміністративним корпусом заводу і складальним цехом.
Як повідомив Сергій Чечельницький, з цією ініціативою виступили самі «федівці», оскільки Макаренко мав безпосередній стосунок до заводу.
Нагадаємо, завод «ФЕД» створили в 1927 році на базі невеликих майстерень Дитячої комуни ім. Ф. Е. Дзержинського під керівництвом Антона Макаренка. Пізніше заводчани встановили пам'ятник педагогові на зібрані гроші.
«Тепер триває глобальна реконструкція парку Горького та прилеглих до нього територій. До них належить майданчик, на якому стояв пам'ятник і де досі розташована дошка пошани Київського району, яку вже давно не використовують за призначенням. Упорядковувати територію треба комплексно, а не вибірково», - підкреслив головний архітектор міста.
Він уточнив, що дошку пошани Київського району також демонтують найближчим часом.
«Пам'ятник Макаренкові «федівці» поставлять ближче до себе, його приведуть до ладу, почистять, підреставрують», - відзначив Сергій Чечельницький.
 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини