Наступного року у Харкові продовжать оновлювати громадський транспорт
24 грудня 2021 12:44 Інфраструктура
Наступного року у Харкові продовжать оновлювати громадський транспорт Ще 160 автобусів турецької марки «Karsan» планують отримати у Харкові наступного, 2022-го, року.

Про це сьогодні, 24 грудня, повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов.

За його словами, перші 150 автобусів у місті вже закупили, і рішення про придбання другої партії на умовах лізингу було ухвалено на минулій сесії Харківської міської ради. За умовами лізингу, підприємство має сплатити аванс у розмірі 10% від вартості одного автобуса. Процентна ставка при цьому не перевищить 12% річних у гривні.

Євгеній Водовозов підкреслив, що на ці цілі будуть витрачені лише кошти міської територіальної громади та комунального підприємства.

«Першу партію – 150 автобусів – ми придбали. На минулій сесії попросили депутатів дати дозвіл на збільшення суми і вже постараємося купити не 150, а 160 автобусів, також двох типів – 6-ти та 8-метрові. Бо ідея, яку запропонував міський голова, виявилася надправильною. Ми задовольнили соціальну потребу населення та відновили покинуті маршрути, які роками не експлуатувалися перевізниками», - зазначив віцемер.

Він підкреслив, що, відповідно до економічної тенденції, перевізники продовжують залишати маршрути. Тому практично щотижня у Харкові запускають щонайменше один новий маршрут громадського транспорту. Зокрема, після Нового року нові автобуси курсуватимуть на маршрутах №6 та 49.

Також Євгеній Водовозов повідомив, що у місті очікують отримання ще 22 нових тролейбусів в рамках угоди з Європейським інвестиційним банком і ведуть переговори про програму щодо закупівлі низькопідлогових трамваїв. При цьому проводиться необхідна робота, щоб розпочати складати власний трамвай.

Крім того, наступного року у Харкові розпочнуть будівництво нових станцій метрополітену. Документи на оголошення тендера на відбір генерального підрядника робіт перебувають на розгляді спеціального підрозділу Європейського банку реконструкції та розвитку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини