На Ярмарку спорту у парку Горького встановлений новий рекорд України
09 вересня 2017 16:17 Спорт
На Ярмарку спорту у парку Горького встановлений новий рекорд України Четвертий спортивний ярмарок «Харків - спортивна столиця» пройшов сьогодні, 9 вересня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

У церемонії відкриття спортивного ярмарку взяли участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, заступник міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко і директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

«Сьогодні дійсно проходить грандіозна подія в нашому місті, і вона не випадкова, тому що ми вкладаємо в спорт фінанси і душу. Для нас дуже важливо, щоб наші діти і молодь займалися спортом і саморозвитком, а завдання міста - створювати для цього всі умови», - зазначив Ігор Терехов.

У рамках ярмарку сьогодні був встановлений новий рекорд України - «Наймасовіша демонстрація елементів з тхеквондо». У масштабному видовищі біля головної сцени парку взяли участь 2 тис. і 1 тхеквондист різного віку та їх ні тренери. Встановлений рекорд зафіксувала керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

«Харків дійсно найкраще спортивне місто в Україні, і у нас є цьому підтвердження - на початку 2017 року Національний реєстр рекордів зареєстрував 41 спортивний рекорд тільки в Харкові і області - це найкращий результат в Україні. Сьогодні ми фіксуємо у Харкові вже 42-й рекорд!» - зазначила керівник Національного реєстру рекордів.

Сертифікат про встановлення нового спортивного рекорду в Харкові Лана Вєтрова вручила першому віце-меру Ігорю Терехову.

«Я вітаю вас усіх з новим рекордом - це ще один крок вперед нашого міста. Тому що наше місто - найкраще, ми дійсно спортивна столиця України!» - зазначив перший заступник міського голови.

В рамках заходу видатним спортсменам Харкова Ігор Терехов вручив Подяки міського голови та Почесні грамоти виконавчого комітету Харківської міської ради.

Після цього на головній площі парку відбувся масштабний парад спортивних федерацій міста. Для гостей ярмарку спортсмени підготували видовищне шоу - масовий виступ за участю акробатів, гімнасток, представників бальних танців, черлідінгу та воркаута.

Всього на ярмарку спорту було представлено 60 спортивних федерацій Харкова і 25 міських спортивних організацій.

Ярмарок розмістився на декількох локаціях. Так, на центральній алеї проходила презентація спортивних клубів, організацій, а також кращих фітнес-клубів міста, де всі бажаючі мали можливість ознайомитися з їхніми досягненнями та записатися у клуби і секціі, які сподобалися.

На спортивних майданчиках відбулися турніри з різних видів спорту: міні-футбол , волейбол, теніс та ін., в яких змогли взяти участь усі бажаючі. У зоні бойових єдиноборств пройшли показові виступи з таких видів спорту, як кемпо, ушу, кікбоксинг, муей-тай, дзюдо та ін.

«Завдання ярмарку - показати жителям Харкова, які у нас в місті є спортивні федерації, де вони знаходяться, щоб люди спробували свої сили в тому чи іншому виді спорту. Сьогодні тут представлені не тільки традиційні види спорту, але й не звичні для Харькова, наприклад, федерації бейсболу, американського футболу і деберцу», - підкреслив Олексій Чубаров.

Зазначимо, що ярмарок спорту приурочено до Дня фізичної культури України. Організатор заходу - Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту. Спортивний ярмарок проходив під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини