На Тюринці відкрили після капітального ремонту філію поліклініки
13 вересня 2016 11:27 Медицина
На Тюринці відкрили після капітального ремонту філію поліклініки Філія Харківської міської поліклініки №20 відкрилася після капітального ремонту сьогодні, 13 вересня, за адресою: спуск Тюринській, 3.

У церемонії відкриття взяли участь заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, медичні працівники і жителі мікрорайону.

Як зазначила Світлана Горбунова-Рубан, будівлю амбулаторії було побудовано в 1920 році, з 1932 року почала працювати філія поліклініки, і з того часу капітальний ремонт в ній не проводився.

«Будівля амбулаторії була в аварійному стані, і міська влада прийняла рішення відремонтувати її. Тут навколо розташовані будинки приватного сектора, людям важко добиратися до основної поліклініки №20 на Московському проспекті. Завдання органів місцевого самоврядування - наблизити медицину до населення, і сьогоднішнє відкриття оновленої амбулаторії - яскравий цьому приклад», - підкреслила віце-мер.

У свою чергу директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат зазначив, що будівля була відремонтована досить швидко - за три місяці. На капітальний ремонт з міського бюджету було виділено 700 тис. грн. Меблі були придбані за залучені кошти.

Зазначимо, в філії поліклініки №20 обслуговуватимуться близько 5 тис. жителів Київського і Московського районів. Тут будуть функціонувати два кабінети для прийому жителів лікарями-терапевтами, процедурний кабінет і дві палати денного перебування хворих. В амбулаторії вестимуть прийом лікарі і медсестри загальної практики та сімейної медицини.

У ході капітального ремонту амбулаторії була укріплена одна з зовнішніх стін, утеплено фасад будівлі, замінено шиферне покриття покрівлі, дерев'яні вікна замінені на склопакети, відновлена ​​опалювальна системи із заміною радіаторів, замінені підлога та електропроводка, внутрішні перегородки. Крім того, в будівлі встановили електробойлер для підігріву води, відновили газову котельню і санвузол, упорядкували двір і замінили в'їзні ворота. За рахунок залучених коштів амбулаторія оснащена новими сучасними меблями і укомплектована необхідним медичним інструментарієм.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини