На трьох харківських водоймах вода відповідає вимогам санстанції
05 липня 2012 11:02
На трьох харківських водоймах вода відповідає вимогам санстанції На трьох водоймах у Харкові вода відповідає всім гігієнічним вимогам.

Про це 4 липня повідомила під час прямої лінії в харківській редакції газети «Комсомольская правда в Украине» головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова.

За її словами, у Харкові є шість водойм, на яких можна організувати літній відпочинок. На сьогодні відповідний дозвіл СЕС є в Олексіївського лугопарка, Журавлівки і Безлюдівки. У цих трьох водоймах якість води відповідає всім гігієнічним вимогам. У воді Жовтневого, Петренківського й Основ'янського водосховища виявили різні інфекції, в останньому - вірус гепатиту А. Холерний вібріон у жодній пробі води не виявили.

«З настанням певного періоду експлуатації водойм погіршується якість води. Це пов'язано з тим, що харків'яни після відпочинку на природі залишають сміття, неналежним чином прибирають територію, а після проливних дощів усе із землі стікає у водойми», - зазначила Ірина Зубкова.

Вона додала, що на орендованих водоймах якість води краща, тому що там регулярно прибирають, а там, де територія не закріплена за орендарем, вода не така чиста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини