На Холодній Горі замінюють тепломережі
15 червня 2017 14:52 ЖКГ
На Холодній Горі замінюють тепломережі Ділянку трубопроводу довжиною 170 м замінять фахівці КП «Харківські теплові мережі» в районі вул. Камської.

У зв'язку з аварією, яка сталася на цій ділянці, і заміною трубопроводу, гарячої води до початку липня не буде в трьох будинках - по пров. Болгарському, 3, вул. Камській, 1 і вул. Полтавський Шлях, 155. У жителів цих будинків просять вибачення за тимчасові незручності.

Як повідомив головний інженер Новобаварської філії КП «ХТМ» Сергій Бабич, труби кладуть з пінополіуретановою ізоляцією, і прослужать вони набагато довше колишніх і будуть сприяти зниженню тепловтрат приблизно на 30%.

Сергій Бабич зазначив, що всього Новобаварська філія обслуговує 76 км мереж, близько 27 км вже замінили на труби з попередньою ізоляцією. Цього року планується покласти понад 600 м труб з попередньою ізоляцією, ще понад 300 м труб замінять на звичайні, металеві.

«На відміну від мінераловати, поліуретан, нанесений на трубу, захищає її від зовнішньої корозії, це вологостійкий матеріал. Практика показує, що на ділянках, де ми ставимо такі труби, аварійність практично нульова», - зазначив Сергій Бабич.

Крім заміни мереж в районі ремонтують котельні. Всього Новобаварська філія обслуговує 82 котельні та 26 теплових пунктів, які зараз готують до нового опалювального сезону. Зокрема, два котли котелень вже замінили, ще два планується замінити. Крім того, в котельні по вул. Москалівській, 99, яка обслуговує селища Новожаново і Новоселівку, замінять теплообмінне обладнання.

Також ХТМ перекладає фізично зношені трубопроводи центрального опалення і гарячого водопостачання на ділянках, де проводиться ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів.

Всього на 2017 рік запланований ремонт і реконструкція 4,4 км теплових мереж.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини