На харків'ян чекає «Французька весна»: у програмі - ніч короткометражок, концерти, тест-драйв
24 березня 2015 16:35 Культура
На харків'ян чекає «Французька весна»: у програмі - ніч короткометражок, концерти, тест-драйв XII Фестиваль «Французька весна» пройде з 1 по 26 квітня в Харкові.

Як повідомив директор Французького інституту в Харкові Гійом Мартен, відкриється фестиваль 1 квітня виставкою в «ЄрміловЦентрі». Її куратори Орелі Полле і Мікаель Пріжан запропонували своїм колегам, французьким художникам, створити обкладинки вигаданого журналу «The Parisianer» у стилі американського тижневика «The New-Yorker». В результаті була підготовлена ​​ціла серія картин. Крім того, в цю експозицію увійшла серія пейзажів Ігоря Ільїнського, який навчався живопису у Франції. Відкриття виставки - о 18:00, вхід - вільний. Виставка триватиме до 12 квітня.

5 квітня городян запрошують у Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка на виставу сучасного танцю «Sillon» у виконанні французької танцювальної групи «Zahrbat». Початок - о 19:00.

20 квітня на харків'ян чекає зустріч з французьким поетом і видавцем Брюно Дусе і французькою журналісткою і письменницею Мюріель Зак. Зустріч відбудеться в Харківській державній науковій бібліотеці ім. Короленка. Гійом Мартен зазначив, що для гостей літературного вечора запросять перекладача. Початок - о 19:00, вхід - вільний.

Традиційно в рамках фестивалю пройде тиждень французького кіно. Харків'яни зможуть побачити допрем'єрні покази фільмів, в основному, французьких комедій. Серед картин - роботи режисера Седріка Клапіша: «Іспанка», «Красуні», «Китайська головоломка». Крім того, в ніч з 24 на 25 квітня в кінотеатрі «8 ½» пройде показ короткометражок.

Завершить фестиваль вечір французької музики композитора Габріеля Форе «Відлуння часу» у виконанні студентів та викладачів Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського. Початок концерту - о 19:00 у великій залі вишу, вхід - вільний.

Крім того, впродовж квітня у Харкові пройде ще близько двох десятків різноманітних заходів, присвячених Франції, французам та їхній культурі, зокрема, тест-драйв французьких машин, квести, гра в петанк, кулінарні майстер-класи, дегустація вин тощо.

Дізнатися більш детальну інформацію про «Французьку весну» і стежити за її програмою можна на сторінці фестивалю у «Facebook».

Організатори фестивалю: культурно-просвітницька некомерційна громадська організація «Альянс Франсез» за підтримки центру сучасного мистецтва «ЕрміловЦентр», кінотеатру «8 ½», Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини