На «Харківводоканалі» схвалили інвестиційну програму на 2019 рік
26 грудня 2018 12:49 ЖКГ
На «Харківводоканалі» схвалили інвестиційну програму на 2019 рік Відкриті обговорення щодо внесення змін до інвестиційної програми КП «Харківводоканал» на 2019 рік пройшли сьогодні, 26 грудня, в актовому залі підприємства.

В обговоренні взяли участь заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко, директор Департаменту з інвестиційної політики, науки та інновацій КП «Харківводоканал» Віталій Терещенко, начальник відділу Національної комісії, яка здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, у Харківській області (НКРЕКУ) Василь Без'язичний, співробітники підприємства та харків'яни.

Як повідомив Віталій Терещенко, інвестиційна програма КП «Харківводоканал» на 2019 рік передбачає фінансування з трьох джерел - кошти підприємства, міський бюджет, а також кредит Світового банку реконструкції і розвитку, спільно з яким місто реалізує масштабний проект з реконструкції очисних споруд.

Так, загальна сума інвестиційної програми на наступний рік становить 575 млн грн, з яких - 260 млн грн кредит Світового банку. За словами Віталія Терещенка, за ці кошти на підприємстві буде здійснено технічне переоснащення очисних споруд на комплексі водопостачання «Донець» і хлорного господарства, оснащення технологічним урахуванням насосних станцій, зонування мереж водопостачання, заміна зношених ділянок мереж водопостачання та водовідведення, буде придбана спецтехніка і лабораторне обладнання та інше.

«Ми цього року підписали контракт з фірмою-переможцем тендеру, яка зараз розробляє технічний проект реконструкції очисних споруд, і наступного року  ми вступимо в активну фазу будівництва. Зокрема, будуть реконструйовані самі очисні споруди, прокладено нові трубопроводи, а також на підприємстві буде впроваджено нову технологію денітрифікації - виробництво електроенергії з осаду стічних вод. Проект пройде державну експертизу, і ми сподіваємося в травні-червні отримати результати і приступити до робіт», - повідомив Віталій Терещенко.

Нагадаємо, проект «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд м. Харкова» розрахований на три роки. Реконструкція каналізаційного господарства дозволить не тільки підвищити ефективність роботи очисних споруд, а й вирішити екологічну проблему і заощадити ресурси енергоспоживання.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини