На Дзеркальному струмені з'явився перший в місті туристичний QR-код
23 серпня 2016 17:21 Культура
На Дзеркальному струмені з'явився перший в місті туристичний QR-код Перший QR-код з'явився сьогодні, 23 серпня, на фонтані «Дзеркальний струмінь».

У церемонії відкриття взяли участь представники Харківської міської ради та зарубіжні гості - учасники Асоціації міст-володарів Призу Європи.

Як повідомила начальник відділу Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська, по матричному коду на пам'ятці можна зчитати інформацію про об'єкт і отримати посилання на джерела з більш детальною інформацією. «QR-коди - це світова практика. І сьогодні ми зробили ще один крок до того, щоб Харків став ще сучаснішим. Матричні коди допоможуть туристам більше дізнатися про наше місто, також щось нове зможуть дізнатися й самі харків'яни», - зазначила Юлія Згурська.

Як повідомив автор проекту зі встановлення QR-кодів Михайло Дьомшин, спочатку такі коди з'являться вже цієї осені на всіх знакових об'єктах міста, так званих «семи чудесах Харкова»: крім Дзеркального струменя, на пам'ятнику Т. Г. Шевченку, Успенському, Благовіщенському і Покровському соборах, на будинку зі шпилем на пл. Конституції і Держпромі. Надалі такі коди планується встановити на інших відомих об'єктах Харкова - театрах (ХНАТОБ, театр ім. Шевченка, театр ім. Пушкіна), зоопарку та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини