На базі НВК №106 відкриються дві групи для дошкільнят
25 липня 2017 14:46 Освіта
На базі НВК №106 відкриються дві групи для дошкільнят Дві нові групи відкриються у вересні цього року на базі Харківського навчально-виховного комплексу №106, який знаходиться на вул. Клочківській, 195-в.

Про це сьогодні, 25 липня, повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко під час ознайомлення з підготовкою груп до відкриття.

«Школа №106 знаходиться в мікрорайоні, де є всього один дитячий садок, який переповнений. Для того, щоб забезпечити жителів району місцями в дитячих садках, нам довелося продумати нові форми забезпечення дітей дошкільною освітою та створити навчально-виховний комплекс. Депутати міської ради одноголосно підтримали питання перейменування цього навчального закладу в навчально-виховний комплекс №106, що дає тепер можливість відкрити тут нові дитсадкові групи», - зазначила Ольга Деменко.

За її словами, на сьогоднішній день у Харкові працює шість НВК. На базі школи №106 був відкритий сьомий навчальний заклад такого типу: там знайшлися вільні приміщення, оскільки школа розрахована на 900 учнів, а на даний момент там навчається близько 300 дітей.

Ремонтні роботи в групах ідуть повним ходом: вже замінені вікна, покладена плитка в санвузлах, а також встановлюються нові батареї. Крім проведення капремонту приміщень, за рахунок бюджету міста для нових груп будуть повністю закуплені меблі, посуд, техніка, постільна білизна і все необхідне для дітей.

За словами Ольги Деменко, місця в нових групах користувалися великим попитом, і вже у травні вони були повністю укомплектовані. Так, у вересні НВК №106 зможе прийняти понад 50 дітей у віці від двох років.

Крім того, масштабні ремонтні роботи зараз проводяться і в приміщенні школи, де міняють вікна і утеплюють двері. Також на території навчального закладу будується новий стадіон, на якому будуть встановлені павільйони і дитячий майданчик для вихованців дитсадка, проводиться благоустрій шкільного двору.

Ольга Деменко повідомила, що до початку навчального року в Харкові буде створено понад 500 додаткових місць для малюків у п'яти нових дитячих садках у Шевченківському, Новобаварському, Слобідському і Немишлянському районах, а також 30 нових групах в уже діючих закладах дошкільної освіти.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини