Муніципальна галерея представить харківське мистецтво останнього століття
10 квітня 2018 10:31 Культура
Муніципальна галерея представить харківське мистецтво останнього століття Виставковий проект «Місто ХА. Харків авангардний» відкриється 11 квітня у Харківській муніципальній галереї.

Це буде перша виставка після масштабної реконструкції галереї. Як повідомили організатори, вперше проект «Місто ХА. Харків авангардний» був представлений у Національному художньому музеї України в Києві минулої зими. Куратори проекту - Тетяна Тумасьян і Сергій Братков - представили своє бачення розвитку харківського мистецтва останнього сторіччя.

Для харківського глядача експозицію видозмінили. Початкова ідея, заснована на трьох складових міського мистецтва - знаку, тексті і символі, збереглася, однак в новій редакції «Місто ХА» проводить паралелі між окремими групами і поколіннями харківських художників.

Проект розділений на дві частини. Перша, яку представлять в квітні-травні, дасть можливість познайомитися з роботами представників харківської школи фотографії та мистецтвом ХХI століття. Твори мистецтва розміщені не в хронологічному порядку, що дозволить глядачеві побачити взаємозв'язок між роботами майстрів незалежно від часу їх створення. Друга частина, яку презентують в травні, включатиме, в тому числі, роботи представників «класичного авангарду».

Організатори підкреслили, що виставкова програма стане основою для дискусій та лекцій, які допоможуть краще пізнати мистецтво Харкова. Спеціально був випущений каталог-довідник зі статтями мистецтвознавців, в якому можна знайти інформацію про всіх художників, творчість яких розкриває проект.

Партнерами Муніципальної галереї в реалізації проекту «Місто ХА» стали колекціонери Борис і Тетяна Гриньови, а також галерея «VOVATANYA».

Відкриття виставки відбудеться 11 квітня, початок - о 18:00. Місце проведення: вул. Чернишевська, 15. Вхід - вільний.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини