Молодіжна рада презентувала проекти для школярів і «Портал харків'янина»
24 травня 2017 12:15 Суспільство
Молодіжна рада презентувала проекти для школярів і «Портал харків'янина» Сесія Молодіжної ради при Харківському міському голові пройшла 23 травня.

Під час засідання, зокрема, була представлена концепція «Порталу харків'янина», де пропонується зібрати разом усі проекти, пов'язані з конкурсами, які проводить міська влада, та ініціативами харків'ян, наприклад, конкурси молодіжних проектів, підтримки студентських ініціатив, «Єдиної соціальної мережі», петиції міському голові, проекти «Активний харків'янин», фотоскарги тощо.

«Ми хочемо розмістити на одному порталі кілька сервісів, щоб не було складнощів у їх пошуку. Якісь ініціативи народжуються на прийомах міського голови, якісь - у петиціях або на конкурсах соціального замовлення. Ми вважаємо, що якщо всі їх зібрати в одному місці, то харків'янам буде простіше з ними знайомитися, подавати свої ідеї і бачити результати роботи щодо цих пропозицій. Але поки що створення «Порталу харків'янина» - це лише наша ініціатива, яку ми пропонуємо на розгляд міської влади», - зазначив голова Молодіжної ради Михайло Лазарєв.

Також під час сесії були підбиті підсумки проекту «Time & Money», який реалізувала Молодіжна рада. В рамках цього проекту учні 10-х класів проходили стажування з метою подальшого працевлаштування. Проект тривав один тиждень, під час якого для школярів пройшли тренінги і практикуми з тайм-менеджменту, контролювання своїх доходів і витрат, ораторської майстерності тощо. Учасників проекту ознайомили з низкою професій, які можна поєднувати з навчанням у виші, і дали можливість обрати напрямок для проходження ознайомчої практики.

Побачивши позитивні результати цього проекту, Молодіжна рада розробила новий - «IT For You». Цей проект спрямований на підтримку дітей з соціально незахищених сімей. В його рамках планується відібрати 60 учнів 10-х класів і навчити їх інформаційним технологіям, що допоможе їм у подальшому виборі професії.

Також під час сесії Молодіжної ради при Харківському міському голові були відзначені грамотами найактивніші його представники.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини