Молодіжна рада поділилася з Геннадієм Кернесом підсумками поїздки до Любліна
15 червня 2017 16:31 Суспільство
Молодіжна рада поділилася з Геннадієм Кернесом підсумками поїздки до Любліна Представники Молодіжної ради при Харківському міському голові сьогодні, 15 червня, зустрілися з міським головою Геннадієм Кернесом, щоб розповісти про підсумки поїздки на Форум з питань бюджету участі, який пройшов в Любліні.

З 3 по 6 червня в польському місті Люблін проходила акція «Ніч культури», в рамках якої відбувся Форум з питань бюджету участі. Це одне з наймасовіших заходів міста, в якому беруть участь усі бажаючі. Учасники поїздки зазначили, що їхнім головним завданням було вивчити європейський досвід і впровадити його в місті Харкові. За словами голови Молодіжної ради Михайла Лазарєва, в Харкові вже сформована робоча група зі створення бюджету участі.

«Бюджет участі - це сайт, на якому будь-який харків'янин зможе залишити свою ідею або конкретний проект, який би він хотів реалізувати в місті. Ініціативи, які будуть підтримані більшістю голосів, будуть реалізовані. У міському бюджеті будуть закладені кошти на підтримку подібних проектів. Такий досвід є в різних містах, і ми вирішили подивитися, як такий масштабний захід проходить в Європі. Вивчивши досвід Любліна, ми сподіваємося і в Харкові реалізувати подібний проект», - зазначив Михайло Лазарєв.

Представники Молодіжної ради також повідомили, що подарували меру Любліна книгу про Харків, і у відповідь мер висловив бажання розвивати партнерські відносини з Харковом.

Також молоді люди зазначили, що в Любліні будівлю мерії прикрашають таблички з написами міст-побратимів, і запропонували Геннадію Кернесу створити біля міської ради алею міст-побратимів Харкова.

Міський голова підтримав ініціативи Молодіжної ради.

«Подумайте, як це може виглядати, підготуйте варіант, і ми розглянемо. Працюйте в цьому напрямі, я думаю, все у вас вийде», - зазначив Геннадій Кернес.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини