Місто допоможе чорнобильцям у вирішенні низки проблем
23 листопада 2017 14:45 Суспільство
Місто допоможе чорнобильцям у вирішенні низки проблем Зустріч першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова з представниками чорнобильських організацій Харкова відбулася сьогодні, 23 листопада, в Центрі культури Київського району.

Під час заходу чорнобильці порушували різні питання - від приватних до загальноміських. Так, голова комітету з питань вдів чорнобильців Харкова Марія Іванова звернулася до першого віце-мера з проханням підвищити до 50% пільгу на оплату послуг ЖКГ для вдів чорнобильців, які не мають офіційного статусу. За її словами, сьогодні в місті близько 200 жінок потребують такої підтримки.

«У 2011 році міський голова Геннадій Кернес надав цим жінкам пільгу в розмірі 25% на оплату комунальних послуг, і такого ніде немає в Україні. Ми дуже вдячні меру за таку підтримку. Але зараз ці жінки звертаються з проханням збільшити розмір цієї пільги. Я сама вдова і знаю, якою це буде суттєвою допомогою для них», - зазначила Марія Іванова.

Ігор Терехов пообіцяв розглянути це питання, і, якщо у міста буде фінансова можливість, підвищену пільгу нададуть.

Також чорнобильці звернулися до міської влади з пропозицією провести соціальну акцію - висадити уздовж меж Харкова алею з горобин в пам'ять про подвиг усіх захисників Харкова.

«Я пропоную створити в місті символ пам'яті про захисників і назвати його «Благодатне кільце». Адже не тільки чорнобильці свого часу виконали свій синівський обов'язок перед народом, але й усі, хто брав участь у боях за звільнення Харкова, а також локальних війнах. Ми хочемо залишити про них пам'ять для майбутніх поколінь, і думаю, що цю ідею підтримають чимало харків'ян», - зазначив перший заступник голови правління Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля Петро Прокопенко.

«Це дуже гарна ідея. Алея з горобин буде пам'яттю про тих людей, які віддали своє життя заради нас з вами. Ми постараємося знайти кошти і подумаємо, коли зможемо це реалізувати. Але можу сказати точно, що це треба зробити», - підкреслив Ігор Терехов.

Також на зустрічі присутні звернулися з проханням переглянути маршрутний графік автобуса №215е, який останнім часом пассажирам доводиться чекати по годині. Ігор Терехов дав доручення директору Департаменту інфраструктури Сергію Дульфану вирішити це питання.

Як зазначив після закінчення зустрічі перший віце-мер, сьогодні міська влада робить усе можливе, щоб учасники ліквідації аварії на ЧАЕС були максимально захищені. Зокрема, в Харкові реалізуються житлові програми, завдяки яким чорнобильці можуть поліпшити житлові умови, отримавши пільгові кредити на покупку або будівництво житла.

«Такі зустрічі дуже важливі, бо ці люди ціною свого життя і здоров'я врятували Харків, Київ і всю Україну від того жаху, який міг статися, коли вибухнула Чорнобильська атомна електростанція. Завдання міста - зробити все можливе, щоб вони були соціально захищені та отримували всю можливу підтримку», - підкреслив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини