Міськрада залучає харків'ян до створення «розумного» міста
19 квітня 2019 15:55 Суспільство
Міськрада залучає харків'ян до створення «розумного» міста Команда комунального закладу «Офіс реформ Харкова» презентувала новий проект - «SMART talks».

У заході взяли участь представники бізнесу, органів місцевого самоврядування, депутати міської ради, члени Молодіжної ради при Харківському міському голові та городяни. Три спікери коротко презентували міські проекти у рубриках: «Історія реалізації міських практик», «Trendwatching» та «Долучайся до розвитку міста».

Керівник комунального закладу «Офіс реформ Харкова» Михайло Лазарєв виступив з темою «Інфраструктура побудови SMART-city - від тонн паперу до розумного уряду». Директор Департаменту реєстрації Харківської міської ради Олег Дробот презентував тему «SMART-погляд на побудову стратегії міста». А представник однієї з найбільш прогресивних компаній таксі Денис Покаліцин представив новий проект «Зупинка», який передбачає створення інформаційного онлайн-довідника прибуття транспорту. Виступи супроводжувалися інтерактивними опитуваннями і дискусією.

Як повідомили організатори, такий формат зустрічей спрямований на залучення городян і представників бізнесу до розробки нових міських проектів і пошуку кращий рішень для спрощення життя харків'ян.

«Слово smart активно увійшло у наш побут. А поняття SMART-city - це, у першу чергу, застосування інформаційних і комунікаційних технологій. Це місто, у якому впроваджені інноваційні технології у всіх сферах життєдіяльності, що дозволяє поліпшити якість життя людей на найближчі десятиліття», - підкреслив Олег Дробот.
 
Відзначимо, що подібні зустрічі планують проводити регулярно і приєднатися до них зможуть усі бажаючі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини