Міські служби продовжують працювати з матір’ю, яка залишила своїх малолітніх дітей
06 вересня 2017 15:28 Суспільство
Міські служби продовжують працювати з матір’ю, яка залишила своїх малолітніх дітей Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради продовжує роботу з сім'єю, в якій мати залишила зі знайомою трьох малолітніх дітей, яких згодом виявили на вулиці.

Як розповіли сьогодні, 6 вересня, в управлінні, 31-річна мешканка Київського району минулої неділі пішла з приятелем відзначити його день народження і залишила своїх дітей - 4,5 року, 3,5 року та 11 місяців - зі знайомою, попросивши її переночувати з ними. Наступного дня цих дітей знайшли на вулиці - голодних, брудних і неодягнених. Їх доправили до міської дитячої клінічної лікарні №19, а мати тільки сьогодні вдалося привезти до служби у справах дітей. Потім її привели на прийом до заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Після розмови з харків'янкою, яка вже майже рік перебуває в полі зору служби у справах дітей через асоціальний спосіб життя, було прийняте рішення помістити її дітей на шість місяців до установи соціального захисту, а саму матір направити на лікування від алкоголізму.

«Позбавити матір батьківських прав технічно значно легше, ніж займатися виховними моментами, умовляти, намагатися достукатися і дати ще один шанс. Але ми йдемо цим шляхом, тому що залишати дітей без рідної матері - це вже останній варіант. Ми робили для цієї сім'ї все, що було можна, але поміняти мізки матері, змусити її поводитися по-іншому - це найскладніше в нашій роботі. Поки що на півроку ми заберемо дітей до держустанови, а матір постараємося вилікувати від алкоголізму, потім спробуємо працевлаштувати. Зараз вона живе на матеріальну допомогу, яка виплачуються на дітей. Це пристойна сума, але значна її частина йшла на спиртне. Судячи з її реакції, вона начебто кається у скоєному, але будемо спостерігати, як вона поведе себе надалі», - розповіла Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, якщо ситуація в родині не покращиться, то розглядатиметься питання про позбавлення жінки материнських прав.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини