Міська рада підписала меморандум зі спортивними профспілками
21 жовтня 2020 14:09 Спорт
Міська рада підписала меморандум зі спортивними профспілками Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і голова Харківської обласної організації профспілок представників фізичної культури і спорту Вадим Гайдамака підписали меморандум про співпрацю.

Церемонія підписання відбулася сьогодні, 21 жовтня, у Харківській міській раді.

Як повідомив перший віце-мер Ігор Терехов, цей документ - черговий великий крок на шляху розвитку спортивної інфраструктури міста. За його словами, у міської влади є чіткий план дій. Так, цього року у Харкові відкрили 13 шкільних стадіонів, великий урбан-парк на бульварі Юр'єва, будують унікальний спорткомплекс на базі школи №132. Також облаштовують велодоріжки, встановлюють спортивні майданчики у дворах і міні-стадіони - у дитячих садках, щоб люди всіх вікових категорій вели здоровий спосіб життя і розвивалися.

«Для нас дуже важливо, щоб діти не на вулиці проводили час, а займалися в спортивних секціях і гармонійно розвивалися. Це пріоритет міської влади і на наступні роки. Харківський міський голова Геннадій Кернес приділяє величезну увагу розвитку професійного, дитячо-юнацького та аматорського спорту. Сьогоднішня подія закладе міцний фундамент для реалізації нових ініціатив», - підкреслив Ігор Терехов.

Своєю чергою Вадим Гайдамака зазначив, що меморандум послужить створенню нових програм з розвитку спорту і дозволить розширити міжнародні зв'язки зі спортивними організаціями інших країн. 

«Я брав участь у розробці програми розвитку фізичної культури і спорту для країни, і багато представників інших міст взяли цей документ за основу. Вважаю, що у цей непростий час спортивний майданчик може об'єднати людей. Будь-які спортивні досягнення - це предмет національної гордості, тому потрібно створювати більше можливостей для розвитку спорту», - сказав Вадим Гайдамака. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини