Міська рада ініціює передачу до комунальної власності майна Інституту протезування
17 листопада 2022 14:46 Місто
Міська рада ініціює передачу до комунальної власності майна Інституту протезування Харківська міська рада вирішила звернутися до Кабінету Міністрів України та Фонду державного майна України з ініціативою-пропозицією щодо безоплатної передачі з державної до комунальної власності майнового комплексу Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 17 листопада, на сесії Харківської міської ради.

Питання щодо передачі цього об’єкту до комунальної власності Харківської міської територіальної громади було ініційовано з метою забезпечення надання населенню медичної допомоги та медичних послуг у галузі протезування, вирішення медико-технічних проблем реабілітації і соціальної адаптації осіб з інвалідністю, розробки і вдосконалення допоміжних засобів реабілітації, протезно-ортопедичних виробів, а також медико-соціальної реабілітації осіб з патологією опорно-рухового апарату. 

«Дуже важливо, щоб Фонд державного майна і, відповідно, Міністерство соціальної політики України не віддали цей науково-дослідний інститут у приватну власність. Це дуже важливо для наших воїнів, які отримали поранення на війні. Там є унікальне обладнання і працюють унікальні спеціалісти-реабілітологи, які зможуть надати необхідну допомогу нашим бійцям. Це наша спільна відповідальність перед українськими захисниками», - наголосив міський голова Ігор Терехов. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:

Друкувати
Останні новини