Майже всі школярі і студенти отримали електронні квитки
14 листопада 2019 16:53 Інфраструктура
Майже всі школярі і студенти отримали електронні квитки У Харкові триває перехід на використання в міському громадському транспорті єдиного електронного квитка «Е-ticket».

Про це сьогодні, 14 листопада, на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Харківської міської ради повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

За його словами, практично всі валідатори для оплати проїзду встановлені, система працює в повній мірі, технічні питання вирішуються оперативно. «Е-ticket» видали 90-95% школярів і студентів і близько 30% - громадянам пільгових категорій. Забезпечити всіх єдиними квитками планується навесні. Як тільки буде видано 100% пільгових карток, в місті заборонять оплачувати в трамваях і тролейбусах готівкою.

Поки в наземному транспорті єдиним проїзним користуються близько 40% пасажирів, в метро - близько 10%. Сергій Дульфан зазначив, що на станціях метрополітену спеціально залишили по два валідатори для старих карт.

«Рішенням сесії міської ради було передбачено, що оплачувати проїзд можна буде картами старого зразка, поки на них не закінчаться кошти», - пояснив директор департаменту.

Він повідомив, що в майбутньому розглядається можливість оплати проїзду банківською картою. Для цього потрібно буде обладнати валідатори спеціальним пристроєм і дописати програмне забезпечення.

Також Сергій Дульфан нагадав, що такої посади, як «кондуктор», в депо більше не буде, але людей звільняти не збираються. Вони стануть контролерами, які за допомогою спеціальних пристроїв перевірятимуть інформацію про останню зроблену оплату. Також планується встановити камери відеоспостереження в кабінах водіїв.

«У зв'язку з впровадженням e-ticket і суворим урахуванням кількості поїздок почалися проблеми. Водії та контролери, іноді з метою наживи або дискредитації роботи зазначеної системи, вважають за краще брати гроші в повному обсязі або половину вартості «в кишеню». Якщо такі випадки виявляють, їх просять внести цю суму в касу підприємства в якості штрафу», - зазначив Сергій Дульфан.

Нагадаємо, що система «Електронний квиток» впроваджена в наземному міському електротранспорті (трамвай, тролейбус) з грудня 2017 року. На весь рухомий склад, який здійснює перевезення пасажирів, встановили 451 бортовий комп'ютер і змонтували 1419 валідаторів реєстрації проїзду. Станом на 1 листопада 2019 року, на трамвайних і тролейбусних зупинках міста встановлені і цілодобово функціонують 170 терміналів «Е-ticket» для придбання та поповнення проїзних квитків (разові і електронні).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини