«Київстар» приєднався до програми «Smart City» у Харкові
09 жовтня 2019 15:35 Місто
«Київстар» приєднався до програми «Smart City» у Харкові Меморандум про співпрацю, підписаний у міськраді, передбачає використання інфраструктури і даних мобільного оператора в транспорті та інших послугах.

9 жовтня Харківський міський голова Геннадій Кернес і президент компанії «Київстар» Олександр Комаров підписали Меморандум про співпрацю у впровадженні інформаційних і телекомунікаційних технологій. Документ передбачає створення пілотних розробок у сфері електронних платежів і управління в міському транспорті, цифровій ідентифікації на міських порталах та інших напрямках «Smart City» з використанням інфраструктури і даних мобільного оператора.

«Київстар» займає лідерські позиції в галузі і накопичив успішний досвід у використанні технологій зв'язку як для людей, так і для компаній. Ми, у свою чергу, вже добре розуміємо завдання, які стоять перед нами у цифровому управлінні Харковом, і люди делегували нам права розвивати місто в цьому напрямку. Очевидно, що ми можемо бути корисними один одному і поставити технічні досягнення на службу колективним інтересам харків'ян», - сказав Геннадій Кернес на зустрічі перед підписанням меморандуму.

За словами Олександра Комарова, аналіз даних, накопичених оператором, дозволяє прогнозувати транспортні потоки, удосконалити систему надання та оплати комунальних послуг. Найближча розробка для Харкова - поповнення електронного квитка з телефонного рахунка за допомогою SMS-повідомлення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини