Харків'яни продовжують брати «теплі кредити»
15 листопада 2017 18:09 Економіка
Харків'яни продовжують брати «теплі кредити» 550 кредитів в рамках реалізації Програми часткового відшкодування фізичним особам міста Харкова відсотків за кредитами на енергозбереження взяли жителі Харкова цього року.

Про це сьогодні, 15 листопада, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомив заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

За його словами, сума компенсації з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами на енергозбереження склала 389 тис. грн. Всього з березня 2017 року «теплі кредити» взяли на загальну суму понад 11 млн грн.

«Є певний перелік робіт, під які беруться кредити, і при погашенні позик міська рада за рахунок коштів міського бюджету гасить відсотки на рівні облікової ставки Національного банку. У жовтні облікова ставка становила 13,5%, таким чином, при погашенні відсотків позичальник гасить на 13,5% менше. Це спільна програма з державним комітетом з енергоефективності - комітет з держбюджету гасить частково тіло кредиту. Ці програми значно підвищують привабливість робіт з енергозбереження та здешевлюють для людей їхню вартість», - зазначив Михайло Фатєєв.

Нагадаємо, програма часткового відшкодування жителям Харкова відсотків за кредитами на енергозбереження почала працювати з березня 2017 року. Міською радою підписані договори про взаємодію до 2020 року з «Укргазбанком», «Державним Ощадним банком України», «Державним експортно-імпортним банком України» і «ПриватБанком» про компенсації харків'янам облікової ставки Нацбанку України. Дізнатися більш детальну інформацію про умови отримання кредитних коштів можна в самих банках. Обов'язкова умова - людина, яка оформляє кредит, має бути прописана в Харкові, при цьому вона може проживати як у багатоквартирному будинку, так і в приватному.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини