Харків'яни можуть запропонувати проекти для реалізації за рахунок громадського бюджету
24 квітня 2018 10:51 Суспільство
Харків'яни можуть запропонувати проекти для реалізації за рахунок громадського бюджету Проекти харків'ян для реалізації в рамках міської цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) Харкова» почнуть приймати з 25 квітня.

23 квітня відбулося засідання робочої групи з реалізації громадського бюджету Харкова. Це було перше засідання після затвердження членів робочої групи, які були обрані від громадськості міста. Під час засідання було представлено склад робочої групи та визначено термін подачі проектів.

Згідно з рішенням робочої групи, проекти прийматимуться з 25 квітня по 25 травня. Форму проекту можна взяти тут

Подати проект в рамках міської цільової програми можна на сайті «Портал харків'янина» або за адресою: пл. Конституції, 7, 5-й пов., каб.90.

Нагадаємо, що, згідно з Положенням про Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова, до складу робочої групи входять 17 осіб: 6 представників громадськості, 4 депутати Харківської міської ради (по одному від кожної фракції), один представник Молодіжної ради при Харківському міському голові та 6 представників виконавчих органів Харківської міської ради за напрямками діяльності. Представників громадськості до складу робочої групи було обрано шляхом відкритого голосування жителів на сайті «Портал харків'янина». Голосування проводилося з 1 по 14 березня в 6-ти категоріях: інфраструктура і урбаністика; соціальний захист і охорона здоров'я; екологія; підприємництво; освіта, культура, молодь, спорт і туризм; інша громадська діяльність.

Нагадаємо, що в лютому в місті презентували сайт і додаток міських ініціатив «Портал харків'янина». Саме через нові сервіси реалізується проект «Громадський бюджет». Харків'яни зможуть пропонувати свої ініціативи, щоб зробити життя в місті комфортніше і краще. Ті проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів інших користувачів сайту, будуть реалізовані за кошти міського бюджету. У 2018 році на реалізацію громадського бюджету виділено 50 млн грн. Технічну перевірку проектів проводитиме робоча група.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини