Харків'ян запрошують на виставку живопису
11 листопада 2021 11:09 Культура
Харків'ян запрошують на виставку живопису Виставка робіт харківського художника Вадима Петрова «Фасади та задвірки мегаполісу» відбудеться з 12 по 27 листопада у Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15).

Як зазначили у галереї, роботи автора вже неодноразово експонувалися в установі, востаннє персональна виставка Вадима Петрова проходила у 2012 році. Автор довго виношував ідею, і ось майже за 10 років у харків'ян з'явилася можливість побачити нові мальовничі роботи художника.

Працюючи над творами, автор ставе запитання: чи впливає хід історії на життя творчої особистості в місті, чи змінилося щось за останні сто років порівняно з романом Валер'яна Підмогильного «Місто» чи творами Миколи Хвильового? «А може, сутність і проблематика міського життя обертається в колі тих самих проблем, і крізь щілини в часі можна розглянути застарілі хвороби, приховані і невидимі рушійні сили міського життя? Чим вони відрізняються від європейських чи середньовічних?» - ставе питання митець.

У галереї також нагадали про правила відвідування в період пандемії: у приміщеннях галереї можуть бути не більше шести відвідувачів одночасно, необхідно дотримуватися дистанції в 2 метри, обов'язково використовувати захисні маски і, в разі потреби, - дезінфікуючий засіб, розташований біля входу до галереї.

Довідка. Український художник Вадим Петров народився 1960 року у місті Шостка Сумської області. У 1975-79 роках навчався у Харківському художньому училищі, у 1979-84 роках – у Харківському художньо-промисловому інституті (факультет монументально-декоративного мистецтва). Виставкову діяльність розпочав із 1985 року. Член Національної спілки художників України з 1988 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини