Харків'ян просять не спускати в каналізацію харчові відходи
14 серпня 2019 17:21 ЖКГ
Харків'ян просять не спускати в каналізацію харчові відходи Близько 150 заявок на прочищення каналізації надходить щодня на КП «Харківводоканал».

Як повідомив начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» Валерій Харлан, ця проблема особливо актуальна у період збору врожаю, коли деякі люди шкурки та обрізки від овочів і фруктів спускають у каналізацію, а не викидають у сміттєві контейнери. Це призводить до того, що система внутрішньобудинкової каналізації забивається.

«Ми змушені перекривати воду, щоб не затоплювати підвали і нижні поверхи. У момент чистки вміст каналізації виливається у підвал, який потім потрібно хлорувати. Часто дістаємо ганчірки, предмети особистої гігієни, харчові відходи, а іноді навіть будівельні. Буває, забивається так, що викликаємо машини, які гідродинамічним способом промивають каналізаційні труби, дворову каналізацію. У цей час страждають мешканці будинку і наші працівники, які замість того, щоб займатися профілактикою, витрачають багато часу на прочищення мереж», - розповів Валерій Харлан.

Він попросив харків'ян уважніше поставитися до цієї проблеми, щоб не завдавати незручностей іншим людям.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини