Харків'ян просять дотримуватися протиепідемічних заходів
30 жовтня 2020 15:07 Медицина
Харків'ян просять дотримуватися протиепідемічних заходів Харків'янам наполегливо рекомендують носити маски та дотримуватися дистанції в громадських місцях.

Як повідомила сьогодні, 30 жовтня, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, спостерігається позитивна динаміка щодо зниження захворюваності на COVID-19. Минулого тижня було близько 400 хворих на 100 тис. населення, а цього тижня - вже 301, при тому, що кількість обстежень збільшилася в 2-2,5 раза.

Віцемер зазначила, що для зниження зростання захворюваності необхідно дотримуватися маскового режиму та дистанції. У наземному транспорті бажано займати тільки місця для сидіння. Також людям старшого віку, які користуються правом пільгового проїзду і не працюють, рекомендується не користуватися громадським транспортом в годину пік - з 7:00 до 10:00 та з 16:00 до 19:00.

Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що в місті продовжують планомірну роботу по боротьбі з COVID-19 - вже створено 610 ліжок для хворих на коронавірус і планується відкрити ще близько 120.

Також віцемер подякувала харківський бізнес за допомогу медичним закладам. 

«Я завжди дякую нашому бізнесу, який допомагає медичним установам, особливо із засобами індивідуального захисту - комбінезонами, щитками, окулярами, масками, рукавичками, бахилами. І хочу попросити цих людей звернути увагу на потреби двох залізничних лікарень. Там планується створити ще 600 місць для хворих на коронавірус. Якщо у когось є можливість передати засоби індивідуального захисту для лікарів і медсестер, зробіть це. Своїх коштів на придбання у них поки що немає, а нам поділитися з ними складно, тому що у нас теж щоденна потреба в цьому, з огляду на те, що ми збільшуємо кількість ліжок», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини