«Харківводоканал» вкладе в модернізацію очисних споруд 76 мільйонів доларів
10 липня 2014 16:43
«Харківводоканал» вкладе в модернізацію очисних споруд 76 мільйонів доларів КП «Харківводоканал» має намір вкласти в модернізацію 75,8 млн дол. США в рамках інвестиційного проекту «Удосконалення системи мулового господарства каналізаційних очисних споруд міста Харкова».
Про це сьогодні, 10 липня, на засіданні Технічної ради з енергозбереження Департаменту комунального господарства повідомив генеральний директор КП «Харківводоканал» Іван Корінько. 

За його словами, проект передбачає досягнення самоокупності та отримання прибутку від технології обробки та утилізації осаду стічних вод. Це досягатиметься за рахунок вироблення теплової та електричної енергії за допомогою закритих камер бродіння для отримання біогазу, при цьому буде здійснюватися термічна утилізація осаду. 

Реалізація проекту дозволить підвищити надійність роботи очисних споруд і значно знизити енергоспоживання за рахунок заміни застарілого і технічно зношеного обладнання біологічної очистки. Крім того, за рахунок зниження рівня забруднення природних водойм стічними водами покращиться екологічна ситуація в басейні річки Сіверський Донець, яка є джерелом водопостачання Харківської, Донецької та Луганської областей. 

До переваг проекту належить також зменшення кількості осаду після утилізації в 13 разів, звільнення 106 га землі для потреб міста і можливість отримувати 4 МВт/год електроенергії та 4,98 Гкал/год теплової енергії, що дозволить використовувати енергоносії для власних потреб або для продажу та отримання прибутку. 

Для реалізації проекту планується взяти кредит у Світовому банку в розмірі 75,8 млн дол. США. 

За словами Івана Корінька, проектувальні роботи розпочнуться наступного року і займуть приблизно два роки. Після цього протягом чотирьох років вестимуться будівельні роботи.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини