«Харківводоканал» показав, яка вода надходить в райони міста
29 лютого 2016 17:37 ЖКГ
«Харківводоканал» показав, яка вода надходить в райони міста У КП «Харківводоканал» склали карту, на якій відображена інформація про те, яка вода і звідки надходить в кожен район міста.

Як повідомили на підприємстві, вода в Харків надходить по магістральних водоводах з Печенізького і Краснопавлівського водосховищ, частина води надходить з артезіанських свердловин.

Як зазначив начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю якості води Володимир Міщанчук, головним серед вищевказаних джерел водопостачання є Печенізьке водосховище, вода якого є найкращою в регіоні за гідробіологічним сольовим складом. Вона очищується на комплексі водопідготовки «Донець» і подається по п'яти магістральних водоводах Кочеток-Харків діаметром 900-1600 мм загальною довжиною 161,2 км. Частка в загальній подачі місту питної води становить 440,7 тис. куб. м/добу, або 75,4%.

Другим незалежним джерелом водопостачання Харкова є Краснопавлівське водосховище, в яке з каналу «Дніпро-Донбас» надходить сульфатна вода. Очищення води відбувається на комплексі водопідготовки «Дніпро», після чого вода подається в місто Харків по двох нитках магістральних водоводів діаметром 1200-1400 мм загальною довжиною 261,1 км. Частка в загальній подачі питної води становить 134,09 тис. куб. м/добу, або 22,9%.

З більш детальною інформацією про джерела питного водопостачання Харкова можна дізнатися в розділі «Водопостачання» на сайті «Харківводоканалу».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини