Харківський День музики об'єднає артистів зі всієї країни
20 червня 2019 15:37 Культура
Харківський День музики об'єднає артистів зі всієї країни VI фестиваль «День музики» пройде 21 червня в Харкові.

Концерти, перформанси, танцювальні майстер-класи, лекції та кінопокази пройдуть на більш ніж 60 майданчиках по всьому місту - не тільки в центрі, але і на Салтівці, Олексіївці, Нових Будинках, Павловому Полі, ХТЗ, Одеській і Холодній Горі. Крім харківських музикантів виступлять артисти зі Львова, Дніпра, Одеси, Києва, Краматорська, Сєвєродонецька, Краснокутська та інших міст.

Як повідомили організатори, середньовічна, академічна музика, джаз, хіп-хоп, панк-рок та інша музика звучатимуть на вулицях і площах, в парках і скверах, в клубах, кафе, торговельних центрах, театрах, музеях і соборах. Захід покликаний об'єднати навколо спільної ідеї різних людей - незалежно від їхніх смакових переваг, релігійних і політичних переконань.

Відобразить цю думку акція «МЕГАхор» харківського Хору Самотніх Сердець Сержанта Пеппера. Сам хор налічує 50 осіб, але музиканти запросили приєднатися до виступу всіх бажаючих. Буде виконана пісня SunSay «Дякуй». Виступ запланований на 18:45 на майданчику перед Схід Опера (Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка).

«Для участі в акції зареєструвалося понад 200 осіб. Робити щось разом, отримуючи задоволення і розуміючи, що створюєш щось розумне і добре, - це як мінімум весело і піднімає дух», - зазначила керівник хору Ганна Мінакова.

Після спільного виконання пісні пройде концерт Хору Самотніх Сердець Сержанта Пеппера в якому також візьмуть участь групи «Оркестр Че», «Лінія Манергейма», «Pur: Pur», Агата Вільчик та ін. хрківські музиканти.

Робота фестивальних майданчиків стартує о 16:00 і триватиме до ранку наступного дня. Цього року організатори розраховують зібрати понад 25 тис. глядачів.

Вхід на всі заходи - безкоштовний. Повна програма доступна за посиланням і оновлюється.

Організаторфестивалю - «Культурна агенція А». Захід проходить за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), платформи «Велика Ідея» та Міжнародного фонду «Відродження».

Довідка. День музики - частина міжнародного фестивалю Fête de la Musique, який проходить щороку 21 червня. Його відзначають більш ніж в 120 країнах. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини