Харківським ОСББ продовжать компенсувати «теплі» кредити
21 березня 2019 16:44 ЖКГ
Харківським ОСББ продовжать компенсувати «теплі» кредити Близько 1 млн грн виділили у 2019 році на Програму часткового відшкодування кредитів, отриманих ЖК, ЖБК та ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів.

Про це сьогодні, 21 березня, на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Харківської міської ради повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

За його словами, місто компенсує до 20% тіла кредиту. Минулого року в програмі взяли участь 18 будинків, яким відшкодували близько 900 тис. грн.

«Це, в основному, заходи, які стосуються встановлення індивідуальних теплових пунктів для економії теплоносія. Є будинки, які скористалися кредитами для заміни вікон, ремонту фасаду. Торік був такий будинок, і цього року готуються документи на утеплення фасаду ще одного будинку ОСББ», - розповів Роман Нехорошков.

Він зазначив, що на реалізацію програми цього року з міського бюджету виділили близько 1 млн грн. Якщо кошти будуть освоєні протягом першого півріччя, департамент запросить додаткове фінансування.

«Програма працює з урахуванням того, що є ще два джерела компенсації. До 20% відшкодовується за рахунок коштів обласного бюджету й до 40% - державного. Сумарно учасники цієї програми можуть компенсувати до 80% тіла кредиту», - зазначив директор Департаменту житлового господарства.

За його словами, з 2016 року в міській програмі з відшкодування кредитів на енергоефективні заходи взяли участь понад 30 житлових кооперативів і ОСББ.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини