Харківські судді Верховного Суду обговорили першочергові завдання в роботі
24 листопада 2017 16:59 Суспільство
Харківські судді Верховного Суду обговорили першочергові завдання в роботі Зустріч з випускниками Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, які представлятимуть оновлений склад Верховного Суду України, відбулася сьогодні, 24 листопада, в Харкові.

Участь у заході взяли викладачі та студенти вишу, секретар Харківської міськради Олександр Новак, представники громадськості.

Нагадаємо, в рамках судової реформи вперше в історії України на конкурсній основі був сформований новий Верховний Суд. Зі 113 переможців конкурсу 38 - випускники Харківського національного університету ім. Ярослава Мудрого.

Як зазначив Олександр Новак, Харків по праву вважається юридичною столицею держави, і перемога харківських випускників у конкурсі - наочне тому підтвердження.

«Сьогодні в Україні проводиться низка реформ у системі освіти, охорони здоров'я, пенсійного забезпечення. Одним із ключових напрямків є перетворення в судовій системі. Приємно, що Харківський юридичний університет став першим вишем, який у рамках проекту «Спасибі, Alma Mater! Чесний суд, родом зі студентства» організував зустріч-дискусію, на якій обговорюються першочергові цілі і завдання майбутньої роботи. Я впевнений, що 38 випускників харківської юридичної школи, які виграли цей конкурс, гідно служитимуть верховенству права, відстоюючи і захищаючи інтереси українського народу. Ми пишаємося вами!» - сказав Олександр Новак.

Основним вектором нової філософії Верховного Суду судді назвали справедливість, компетентність, непідкупність і відкритість перед людьми.

«Перед нами стоять непрості завдання, і одне з головних - це повернути довіру до суду, - зазначила суддя Касаційного цивільного суду в складі Верховного Суду Алла Лесько. - На жаль, останнім часом діяльність судів показана лише з негативного боку, про гарне розповідають мало. Тому мені хотілося б звернутися до представників ЗМІ і закликати об'єктивно висвітлювати нашу роботу».

У свою чергу суддя Касаційного кримінального суду ВС України Аркадій Бущенко повідомив, що оновлений Верховний Суд стане першим судом, в якому буде реалізована система електронного судочинства.

«Верховний Суд стане пілотним проектом, на якому буде випробуване електронне судочинство, робота в цьому напрямку вже ведеться», - повідомив він.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини