Харківські школярі стали переможцями міжнародних олімпіад
19 липня 2016 11:36 Освіта
Харківські школярі стали переможцями міжнародних олімпіад На Міжнародній фізичної олімпіаді, яка проходила в Швейцарії з 11 по 17 липня, харківські школярі завоювали золоту і срібну медаль.

Володарем золотої медалі став учень Харківського фізико-математичного ліцею №27 Олександр Шумаєв, який торік на цій олімпіаді отримав срібну медаль. Учень цього ж ліцею Олександр Ніколаєнко став володарем срібної медалі.

Як повідомили в Департаменті освіти, всі п'ять представників української команди стали переможцями найпрестижніших змагань з фізики: на їхньому рахунку одна золота, три срібні та одна бронзова медалі. Всього в олімпіаді взяли участь близько 400 школярів з 84 країн світу.

Також учні харківського ліцею стали призерами 57-ї Міжнародної олімпіади з математики, яка проходила в Гонконзі з 6 по 16 липня. Учні Харківського фізико-математичного ліцею №27 Ольга Сіліна і Нго Нгок Тхай Шон отримали бронзові медалі. Всього команда України, до складу якої увійшли 6 школярів, завоювала 2 срібні та 4 бронзові медалі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини