Харків залишається єдиним містом в країні - володарем усіх нагород Ради Європи
07 червня 2017 12:47 Місто
Харків залишається єдиним містом в країні - володарем усіх нагород Ради Європи Харків залишається єдиним містом в Україні, яке має повний комплект нагород Ради Європи - Диплом, Почесний Прапор, Таблицю Європи і Приз Європи.

Про це сьогодні, 7 червня, на Генеральній Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, в той же час цього року Приз Європи отримало польське місто Люблін - місто-партнер Харкова. Турецьке місто-побратим Газіантеп і українське місто Луцьк отримали Почесну Таблицю Європи, а місто Хмельницький - Прапор Європи.

«У 2016 році в Харкові було відкрито перше Регіональне представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи. Це дозволило значно активізувати можливість спілкування між містами, які прагнуть отримати Приз Європи. Регіональне представництво координує роботу серед українських міст, які отримали Таблицю, Прапор або Диплом Європи, і наших міст-побратимів і партнерів в інших країнах Європи. Ми ділимося з ними своїм досвідом і реалізуємо спільні проекти», - зазначив Геннадій Кернес.

Лідери європейських міст привітали Геннадія Кернеса і харків'ян з тим, що Харків продовжить очолювати Асоціацію міст-володарів Призу Європи.

«Нам відомий прогрес, якого досяг Харків з 2010 року, після того як отримав Приз Європи. Я під великим враженням від мера Харкова, його команди, амбіцій і від того, як багато робиться для реалізації цих амбіцій. Приз Європи виткав міцну мережу контактів європейської солідарності. Асоціація будує мости між муніципалітетами різних країн, і наше завдання - переймати кращий досвід один в одного і працювати заради миру в усьому світі», - зазначив віце-голова підкомітету з присудження Призу Європи Ради Європи Джо О'рейллі.

Мер польського міста Ченстохова Кшиштоф Матияшчік, якого сьогодні переобрали віце-президентом Асоціації, зазначив, що Харків постійно розвивається. За його словами, він був в місті менше року назад, і за цей час в Харкові вже почали реалізацію кількох масштабних проектів, зокрема, реконструкцію саду Шевченка і зоопарку.

«Єдине, що побажав би Харкову, - не збавляти темпів. Головне - це ваша відкритість і любов до свого міста. Я висловлюю надію на наше подальше плідне співробітництво і роботу на благо Європи», - сказав Кшиштоф Матияшчік.

Бургоміст міста Альтьоттінг (Німеччина) Херберт Хофауер зазначив, що переобрання Харкова містом-головою Асоціації - це заслужене визнання тієї роботи, який виконує Геннадій Кернес разом зі своєю командою.

«Мені здається, що ще жодне місто не реалізувало так багато проектів, як ваше. І сьогодні ви знову взяли на себе завдання працювати з європейськими містами і розвивати Асоціацію в той час, коли стоїть питання європейської єдності. Зараз ми будемо створювати міський сайт - обличчя нашого міста, і будемо переймати ваш досвід. У Харкова є чому повчитися, щоб почерпнути тільки краще», - повідомив Херберт Хофауер.

Нагадаємо, що Харків продовжить очолювати Асоціацію міст-володарів Призу Європи в 2017-2018 роках, а Харківський міський голова Геннадій Кернес на Генеральній Асамблеї Асоціації, що проходить сьогодні, був переобраний президентом Асоціації.

У квітні 2010 року на засіданні Ради Європи Харкову одноголосно була присуджена вища європейська нагорода - Приз Європи. Урочиста церемонія нагородження відбулася 23 серпня 2010 року на спеціально скликаній 47-й позачерговій сесії Харківської міської ради V скликання. Приз Європи було засновано Кабінетом Міністрів Ради Європи 1955 року як найвища нагорода, якої удостоюються муніципалітети і регіони Європи.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини