Харків розвиватиме співробітництво з Ізраїлем у сфері IT-технологій
21 серпня 2019 15:51 Міжнародне співробітництво
Харків розвиватиме співробітництво з Ізраїлем у сфері IT-технологій Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 21 серпня, провів зустріч з міністром екології Ізраїлю і міністром у справах Єрусалима Зеевом Елькіним та віце-мером міста Рішон-ле-Ціон Максимом Бабицьким.

Під час зустрічі Зеев Елькін повідомив, що прибув до України в рамках робочого візиту разом із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і не міг не відвідати рідний Харків.

Він нагадав, що цього року між Україною та Ізраїлем був підписаний договір про зону вільної торгівлі, який дозволить збільшити товарообіг між двома державами.

«Я впевнений, що Харків має грати одну з провідних ролей у співпраці наших країн, адже він залишається одним із головних економічних флагманів України. Крім того, Харків є IT-лідером в Україні, і розширення договору про зону вільної торгівлі на IT-сферу дозволить створити багато нових проєктів і у вас», - зазначив Зеев Елькін.

Також бажання співпрацювати в області цифрових технологій з містом-побратимом висловив віце-мер Рішон-ле-Ціона Максим Бабицький.

«Сьогодні ізраїльські компанії активно користуються послугами програмістів з України. Мені б дуже хотілося створити спільний проєкт за принципом єдиного центру, який, з одного боку, став би місцем підготовки талановитих українських програмістів, послуги яких будуть затребувані в Ізраїлі. А з іншого боку, наші компанії зможуть продавати свої продукти в Україні, розвиваючи тут високі технології», - зазначив Максим Бабицький.

У свою чергу, Геннадій Кернес повідомив гостям про створення у Харкові Міського ситуаційного центру і можливость застосувати цікаві програмні рішення ізраїльських фахівців у цьому проєкті.

«Ми вже вибрали місце для будівництва цього об'єкту і сьогодні підбираємо правильне програмне забезпечення. Крім цього, зараз місто веде активну боротьбу з наркотиками, і в цій роботі нам також необхідно впроваджувати сучасні IT-технології. Наприклад, ми хочемо створити електронну карту, де будуть позначені вогнища торгівлі психотропними речовинами, щоб у подальшому їх ліквідувати. І якщо у вас є напрацювання в цьому напрямку, нам буде цікаво», - підкреслив Геннадій Кернес.

Для обговорення подальшої співпраці між містами харківська делегація відвідає Рішон-ле-Ціон з візитом у відповідь.

Довідка. Побратимські відносини між Харковом і Рішон-ле-Ціоном були встановлені у 2008 році.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини