Харків почав реалізацію спільного зі Словаччиною міжнародного проєкту
30 вересня 2020 09:41 Міжнародне співробітництво
Харків почав реалізацію спільного зі Словаччиною міжнародного проєкту Харківська міська рада у взаємодії з муніципалітетом міста Кошице (Словацька Республіка) та Посольством Словацької Республіки в Україні розпочала роботу над реалізацію грантового проєкту з міжнародного співробітництва.

Як повідомили в Департаменті міжнародного співробітництва, проєкт «Міста в розширеному європейському просторі: загальний розвиток потенціалу державних установ шляхом словацько-українського транскордонного співробітництва та підвищення доброчесності в державних справах (CEEA)» покликаний зміцнити потенціал української держави для вступу в ЄС через конкретні сфери розвитку ділової інфраструктури.

Метою проекту є розвиток транскордонної інституційної співпраці між державними установами в сфері належного управління, підвищення обізнаності урядових і харківських державних службовців в Україні по прозорості державного управління, а також передача досвіду партнерів зі Словаччини та Норвегії; підтримка довгострокової діяльності та стійка співпраця між державними установами сусідніх регіонів Словаччини і України, передача підходів і досвіду в області кліматичної та екологічної політики, обмін досвідом та розвиток потенціалу.

Проєкт планується реалізувати в Кошицькому регіоні Словацької Республіки, в Закарпатській і Харківській областях України у співпраці з містом Кіркенес (Норвегія).
В рамках проєкту, зокрема, планується провести форум з питань культури, освіти, економіки і безпеки «TRIANGLE FORUM» (в трьох містах - Кошице, Ужгороді та Харкові). Пройде конференція під назвою «Словацькі дні в Харкові», де будуть розглянуті питання цілісності та підзвітності державного управління в ЄС, Словаччини та України, діяльність в рамках проєкту транскордонного співробітництва зі Словаччиною та Норвегією та іншими країнами ЄС. Також в Харкові планується створити «Українсько-Словацький дім», який стане центром співпраці в різних сферах між Харковом і Словаччиною та іншими регіонами, зацікавленими у налагодженні та розвитку такого співробітництва. Проєкт фінансується за кошти гранту.

Нагадаємо, Департамент міжнародного співробітництва у взаємодії з муніципалітетом міста Кошице (Словацька Республіка) і Посольством Словацької Республіки в Україні, з яким був підписаний Меморандум про співпрацю, розробив і подав відповідну заявку на участь у грантовому проєкті. В кінці липня цього року заявка перемогла в конкурсі «Гранти Європейського економічного простору 2014 - 2021 рр.».

розвиток транскордонної інституційної співпраці між державними установами у сфері належного управління

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини