Харків після війни виглядатиме лише як у проєкті Нормана Фостера
11 травня 2022 18:19 Місто
Харків після війни виглядатиме лише як у проєкті Нормана Фостера Над виглядом повоєнного Харкова працює лише команда британського архітектора, лорда Нормана Фостера.

Норман Фостер та Харківський міський голова Ігор Терехов узгоджують те, яким бачать місто майбутнього. Також у цьому процесі задіяні харківські архітектори.

«Ми не сидимо склавши руки. Вже сьогодні створюється новий Генеральний план міста Харкова. Над цим працюють лорд Фостер і його команда, іспанські та наші найкращі архітектори, а також берлінська агенція», - повідомив міський голова.

Також він зазначив, що провів переговори з інвесторами, які вже зараз готові вкладати кошти у відновлення Харкова, не чекаючи на закінчення війни.

«Вони готові інвестувати у тому числі у системи комунікації, новий транспорт, будівництво доріг та мікрорайонів. У інвесторів зараз йде заключний раунд переговорів із центральною владою у Києві, даємо відмашку і - старт. Харків – у пріоритеті», - наголосив Ігор Терехов.

Зазначимо, що решта дизайнерів та архітекторів, які заявляють, що причетні до процесу відновлення міста, насправді цим не займаються.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини