Харків ділиться досвідом у сфері електронного управління
25 жовтня 2018 16:45 Місто
Харків ділиться досвідом у сфері електронного управління Практикум із застосування законодавства в сфері надання адміністративних послуг пройшов сьогодні, 25 жовтня, в Харкові.

Захід був організований у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який реалізує Асоціація міст України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час практикуму члени регіонального відділення АМУ обговорили практичні аспекти застосування законодавства у сфері реєстрації місця проживання, а також вивчили досвід Харківської міської ради в побудові електронного управління.

Як зазначив модератор практикуму, директор Департаменту реєстрації Олег Дробот, досвід Харкова сьогодні є унікальним, оскільки всі послуги з реєстрації місця проживання надаються за принципом «миттєвої послуги», а деякі вже можна отримати онлайн, не виходячи з дому.

За його словами, основою для реалізації локальних реформ у сфері реєстрації місця проживання є розроблений у Харкові програмний продукт - Реєстр територіальної громади, який дозволив впровадити електронний документообіг між так званими фронт- і бек-офісами суб'єктів реєстрації.

«Закон зобов'язує розглядати документи з реєстрації місця проживання в день їх отримання. Але оскільки орган реєстрації не може отримувати документи безпосередньо від заявника, а тільки через фронт-офіс центрів надання адміністративних послуг, то в багатьох містах України заявникам доводиться кілька разів приходити до ЦНАП, щоб подати документи і потім забрати їх, у кращому випадку, наступного дня. У Харкові ці послуги надаються протягом 20 хвилин завдяки електронній системі обміну даними», - зазначив Олег Дробот.

Він підкреслив, що саме електронна система дала можливість надавати послуги з реєстрації місця проживання онлайн.

Нагадаємо, через Портал електронних сервісів можна отримати довідку про склад сім'ї, а також довідку про реєстрацію місця проживання, не виходячи з дому.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини