Інвестиції та нові робочі місця – «Укрпошта» збудує у Харкові сортувальний хаб
05 грудня 2021 16:34 Економіка
Інвестиції та нові робочі місця – «Укрпошта» збудує у Харкові сортувальний хаб Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 5 грудня, взяв участь у церемонії підписання договору між АТ «Укрпошта» та бізнес-парком високих технологій «Екополіс ХТЗ».

Угода передбачає будівництво на території «Екополісу» найбільшого у Східній Україні центру автоматизованої обробки та сортування поштових відправлень. Документ підписали генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський та директор керуючої компанії бізнес-парку високих технологій «Екополіс ХТЗ» Віталій Баранніков. У заході взяв участь президент групи «DCH» Олександр Ярославський.

«Укрпошта» реалізує проєкт спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком за участю Міністерства інфраструктури України. Обсяг фінансування становитиме близько 100 млн євро, які спрямують на будівництво сортувальних центрів по країні та створення пересувних відділень. У рамках реалізації ініціативи до Харкова надійдуть інвестиції на суму близько 42 млн дол.

Ігор Терехов подякував учасникам проєкту національного масштабу. Він зазначив, що завдяки його реалізації Харків отримає сучасний логістичний центр, якість поштових послуг підвищиться, а для харків'ян створять нові робочі місця.

«На 7-ми із 150-ти гектарів території «Екополісу» «Укрпошта» побудує найбільший логістичний комплекс. Я пишаюся, що такий проєкт реалізується у Харкові. Це приклад успішного приватно-державного партнерства. Безумовно, ми продовжимо створювати сприятливі умови для надходження інвестицій у Харків та підвищення рівня комфорту харків'ян», - зазначив міський голова.

Як повідомив Ігор Смілянський, нові сортувальні хаби також збудують у Києві (два центри), Дніпрі, Львові та Одесі. Пропускна спроможність харківського центру становитиме 21 тис. посилок на годину. В рамках проєкту планується створити 800 нових робочих місць. У ході будівництва застосують європейські еко-стандарти. Завдяки тому, що хаб побудують на території «Екополіса», центром міста їздитиме менше вантажних авто. 

Зі свого боку партнерам подякував Олександр Ярославський. За його словами, загалом у рамках реалізації проєкту «Екополіс ХТЗ» планується забудувати близько 600 тис. кв. м та створити 13 тис. нових робочих місць. 20 га площі залишать під виробництво тракторів, решту 130 га - для забудови важливих для міста та бізнесу об'єктів.

Довідка. Бізнес-парк високих технологій «Екополіс ХТЗ» є довгостроковим інвестиційним проєктом групи DCH Олександра Ярославського, який розвивається в контексті національної програми «Українська Кремнієва долина».

У складі «Екополіс ХТЗ» діятимуть індустріальний та технопарки, IT-кластер, медичний центр, логістичний комплекс, торговий та агротехнологічний кластери, освітній, медичний та дослідницький центри. Про намір стати резидентами «Екополісу ХТЗ» вже заявила низка компаній, серед яких – «ZTE» та «Huawei», «Dell Technologies» та «Hewlett Packard». Серед інвесторів – представник міжнародної фінансово-інвестиційної групи династії Ротшильдів Натаніель Ротшильд.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини