Іноземці відзначили прорив Харкова у сфері транспорту та IT-технологій
31 травня 2019 19:02 Міжнародне співробітництво
Іноземці відзначили прорив Харкова у сфері транспорту та IT-технологій Перший заступник міського голови Ігор Терехов сьогодні, 31 травня, в рамках Міжнародного форуму «Харків: розвиток та інвестиції» зустрівся з першим секретарем Посольства Великої Британії в Україні Кеті Коттрелл і заступником голови економічного відділу Посольства Нідерландів в Україні Джейхуном Остоваром.

Сторони обговорили можливості, які надав форум його учасникам, і намітили подальші плани для співпраці.

«Цим форумом ми хотіли заявити, що Харків - європейське місто, яке сповідує європейські цінності, - зазначив Ігор Терехов. - Не дивлячись на те, що Харків знаходиться недалеко від зони бойових дій, ми хочемо показати світовій спільноті, що місто працює стабільно, розвивається і є, як ми говоримо, «смарт сіті». Друга наша мета - залучення інвесторів, а для цього ми створюємо умови для запобігання будь-яким корупційним діям. Свого часу ми поставили собі за мету створити в Харкові такі правила і умови для ведення бізнесу, які б бізнес прийняв. І сьогодні, як нам здається, влада розуміє бізнес, а бізнес розуміє владу. І тепер ми робимо все можливе, щоб наш бізнес виходив на ринки Європи».

У свою чергу перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Кеті Коттрелл зазначила, що Харкову дійсно вдалося зробити певний прорив у кількох напрямках.

«Те, як розвивається і думає Харків, по-хорошому здивувало і сподобалося, особливо боротьба з корупцією, прагнення до європейських ринків. Добре, що багато великих проектів реалізується у сфері транспорту, автомагістралей, IT-технологій. В останньому напрямку особливо чекаємо контактів», - підкреслила Кеті Коттрелл.

Заступник голови економічного відділу Посольства Нідерландів в Україні Джейхун Остовар також запевнив, що привезе колегам багато корисної інформації.

«Мій відділ у посольстві займається розширенням бізнесу, щоб якомога більше голландських компаній зайшло на український ринок. Їх уже багато в Харкові, і водночас є конкретні прямі контакти з тими, хто хотів би зайти до Харкова, ось їм я і передам усю інформацію. Окремо цікавить сфера смарт-технологій. Нідерланди, і зокрема Амстердам, є лідерами в цьому напрямку, особливо в сфері управління містом. Ми зацікавлені в тому, щоб знайти ще більше фахівців», - сказав Джейхун Остовар.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини